Logo

 

Din motorcykel

Mestersvinger-kurserne holdes på Ring Knutstorp få kilometer øst for Helsingborg, Sverige, på miljø dage, hvor det ikke er tilladt at larme ret meget.

Selvom vi jo betragter lyden fra vores motorcykler som musik, findes et omfattende regelsæt for, hvor megen lyd motorcyklerne må afgive.

På Mestersvinger-dage må køretøjerne ikke støje mere end gældende regler for brug af motorcykler på offentlig vej i Danmark. Derfor: Hvis din cykel ikke har originale lyddæmpere på, og støjer mere end at den kan godkendes ved et Dansk syns sted, skal den støjdæmpes yderligere inden maskinkontrollen, ellers skal du ikke regne med at blive lukket ind på banen.

Eksempel på yderligere støjdæmpning, som normalt godkendes i maskinkontrollen:
Uoriginale lyddæmpere der er velfungerende og ikke er udbrændte i dæmperindsatsen og samtidig er monteret med DB Killer, så de ikke støje mere end en nysynet, trafik-klar motorcykel. Sørg derfor for, at få monteret din DB Killer, eller prøv at fylde nogle metal grydesvampe i hullet og afslut med et ståltråds bur, for tilsvarende dæmpning.

Det er yderligere et absolut krav, at din motorcykel enten er indregistreret eller er monteret med fast prøveskilt.

Dit udstyr

Sikkerheden er altid højeste prioritet når man kører på motorcykel. På Mestersvinger-kurset forventer vi derfor, at du bærer hjelm, motorcykeldragt (både bukser og jakke), støvler og handsker og helst også rygbeskytter, når du kører.

 
Foto
 
Foto